Smit: "Probeerden er alles aan te doen zodat ze niet kon focussen"

Excelsior pakte zondag in eigen huis een punt tegen PSV. De Rotterdammers kwamen in de 85e minuut op voorsprong via een vrije trap van Kimberley Smit. Uiteindelijk redde Chimera Ripa in de blessuretijd nog een punt voor de Eindhovense ploeg.

"Van tevoren hadden we hiervoor getekend, maar als je er nu over nadenkt, wilden we echt die drie punten en is 1-1 eigenlijk heel zonde", reageert Smit voor de camera's van het clubkanaal. "Ik ben wel heel erg trots op de meiden, hoe we gepresteerd hebben. Zeker in de tweede helft hebben we echt als team gestreden", merkt de verdedigster op.

Smit was trefzeker uit een vrije trap. "Het was op een goede plek, dus ik dacht: 'waarom ook niet?'. Ik ben een linkspootje, dus die draaide er heerlijk in. Of de bal nog aangeraakt werd? Ik schoot 'm, maar ik zou het echt niet weten", is ze eerlijk. "Hij ging er in, dat is wat telt. Of 'ie nog op mijn naam komt of op die van iemand anders, dat maakt me niet uit, als het maar een doelpunt in."

"Daarna is het zonde dat er zoveel extra tijd bijkomt, waarvan ik geen idee heb waar zoveel minuten van komen", zegt Smit. "Zonde dat 'ie er zo invalt. Isa (Pothof, red.) met een heerlijke penalty die ze tegenhoudt. Al bij al kunnen we er trots op zijn. Het was een geweldig moment voor Isa. We hoopten dat ze (Chimera Ripa, red.) ging missen. We probeerden er alles aan te doen om haar niet te kunnen laten focussen."

Pothof redde. "Daar kun je van genieten, dat is geweldig", aldus de Excelsior-speelster. In de 97e minuut viel toch nog de 1-1. "We stonden waarschijnlijk niet goed. We moesten meer verdedigend staan dan dat we stonden. Zij gaan alles pompen en zoeken. Hij valt er met geluk in. Dat is zonde. Welk gevoel nu overheerst? De teleurstelling zit er toch het meeste in, zeker met zo'n laat doelpunt. Maar als we terugkijken op alles, is 1-1 een goed resultaat tegen PSV. Dus we moeten trots zijn", besluit Smit.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand