Sjaak Polak woest na PSV-goal: "Wij worden gewoon weer bestolen"

Sjaak Polak langs de lijn
Sjaak Polak langs de lijn Foto: © Orange Pictures

PSV en ADO Den Haag speelden zondagmiddag met 1-1 gelijk. De Eindhovenaren kwamen in de tweede helft op 1-0 door een spookdoelpunt van Siri Worm.

De corner van de verdedigster werd voor de lijn gestopt door keepster Barbara Lorsheyd, maar de goal werd toch gegeven door de scheidsrechter. ADO Den Haag-trainer Sjaak Polak is dan ook pislink dat het doelpunt werd gegeven. Hier en daar verliep het duel sowieso niet al te vriendelijk en voor de camera van ESPN liep Polak helemaal leeg.

"Beide kanten willen graag winnen. Dan gaat dat wel eens gepaard met hier en daar discussies. Ik vond dat PSV veel te ver over het randje speelde en dat wij als een ADO Den Haag zijnde het maar moeten pikken. Dat verdom ik, dat ga ik niet doen", is de oefenmeester kritisch. "Er worden overtredingen gemaakt, het zijn gewoon donkergele kaarten. Nou ben ik er niet een die alleen maar zegt van 'je moet geel geven', maar het is wel frappant dat ik nu mijn vierde jaar inga bij deze mooie club en dat grote clubs altijd het voordeel hebben. Daar word ik een beetje moe van", is Polak duidelijk.

Na het fluitsignaal voor de rust was er ook nog een opstootje tussen PSV-trainer Rick de Rooij en Pasquinel te Pas, keeperstrainer van ADO Den Haag. Daar wilde Polak niet teveel woorden aan kwijtmaken: "Het is gewoon een discussie. Er worden hier en daar met wat woorden gesproken. Ik zei tegen Rick ook: laat nou gaan joh. Er wordt hier en daar wat geroepen. Die andere man zei er nog wat achteraan, dat vond ik niet zo prettig. Dat is het heetst van de strijd. Dat hoort er dan een beetje bij, zolang er geen hele rare dingen gebeuren dan vind ik het prima."

Jaimy Ravensbergen juicht na een doelpunt
Samenvatting: PSV en ADO Den Haag spelen gelijk na spookdoelpunt Lees ook

Vervolgens gaat Polak in op de goal van PSV. Tegelijkertijd krijgt de oefenmeester de beelden nogmaals te zien. "Als je hier de beelden weer bekijkt. Hier, kijk dan! Hij gaat voor de paal. De bal stuitert voor de paal, voor de lijn... Kijk dan! Op de lijn, gewoon hier, klemvast. Echt een schande dat die grensrechter hiervoor vlagt voor een goal. Dat vind ik echt een schande", is de oefenmeester woest.

Hij gaat verder: "Wij worden gewoon weer bestolen. Dit soort dingen gebeuren hier. Als trainer, als ADO Den Haag zijnde, moet je dat ook maar weer pikken. Ik vind dit echt een schande. Dit liegt niet. Als iemand twijfelt, moet je niet vlaggen. Maar ik weet niet waar deze beste man uiteindelijk de zekerheid vandaan haalt. Dat snap ik gewoon niet. Het is echt gewoon een centimeter of 30 dat 'ie niet over de lijn is gegaan. Dat je dan je vlag in de lucht steekt, dat je denkt: naja, ik heb een doelpunt gezien. Ik vraag me af waar, maar dat terzijde."

Polak is duidelijk: zijn club is bestolen. Hij heeft nog wel navraag gedaan bij de vierde man: "Die beslissing is genomen, die kan je dan niet meer terugdraaien. Maar ik heb wel even aan de vierde man gevraagd van 'joh, hoe kan hij nou een goal geven?'. Vanaf de zijkant zie ik al dat het geen goal is. Nu kunnen we het checken, dat bevestigt ook dat het geen goal is. Maar jongens, wat zijn we aan het doen?"

"Wij als ADO Den Haag moeten hard knokken om de punten binnen te halen. Dat je PSV nu pijn hebt gedaan en twee punten af hebt gesnoept, dat hadden er drie moeten zijn. Daar blijf ik bij", aldus de trainer, die van mening is dat zijn ploeg de betere was. "Zij speelden uiteindelijk niet des PSV's. Laat ik het maar gelijk zeggen: ze moeten hun huiswerk beter bewaren. Meer hoef ik niet te zeggen. Ze moeten op hun spullen letten, dat is het enige wat ik zeg", besluit Polak met een geheimzinnige grijns.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
di
28/03
PEC Zwolle V
17:00
PSV V
vr
31/03
VV Alkmaar W
19:30
PEC Zwolle V
vr
31/03
Feyenoord V
19:30
PSV V
vr
31/03
SC Heerenveen V
19:30
Ajax V
vr
31/03
Telstar W
19:30
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 16 71 45
2 Ajax V 16 42 43
3 Fortuna Sittard W 17 17 32
4 ADO Den Haag V 16 19 26
5 PSV V 15 10 25
6 Feyenoord V 16 -4 22
7 PEC Zwolle V 15 -9 19
Bekijk de hele stand