Sjaak Polak al bezig met comeback: "Dat moet denk ik wel kunnen"

Sjaak Polak
Sjaak Polak Foto: © Orange Pictures

Sjaak Polak maakte zondagochtend bij ESPN bekend dat hij lijdt aan blaaskanker. Sindsdien staat zijn telefoon op roodgloeiend en wil iedereen weten hoe het met hem gaat. Inmiddels is de Hagenees geopereerd en zijn de kwaadaardige cellen verwijderd door de chemotherapie.

"Het begon ermee dat ik bloed plaste", begint Polak zijn verhaal tegenover het Algemeen Dagblad. "Daarna heb ik een aantal onderzoeken ondergaan en kwamen ze erachter dat ik blaaskanker had. Ik schrok me een beroerte, het viel rauw op mijn dak, want zoiets verwacht je helemaal niet."

Ook de dokter vond het verrassend dat iemand van Polak zijn leeftijd al lijdt aan blaaskanker. "Hij vroeg of ik rookte, want dat kan een oorzaak zijn. Maar dat heb ik helemaal nooit gedaan. Natuurlijk vroeg ik hoe ik hieraan kwam, maar uiteindelijk was de conclusie dat ik gewoon pech heb gehad. Of eigenlijk ook geluk, want ik was er vroeg bij, zodat het goed behandelbaar was."

Inmiddels is Polak schoon verklaard en hoeft pas over vier maanden op controle. De Hagenees is zelfs al bezig met zijn comeback bij ADO. Hij hoopt op 29 april alweer op de bank te zitten tijdens Feyenoord - ADO en volgende week alweer zijn eerste training te leiden. "Dat moet denk ik wel kunnen, want ik hoef niet meer te rennen en te vliegen. Maar de juiste informatie over tegenstanders geven, aanwijzingen doen, moet wel kunnen. Alleen even voordoen hoe het moet, slaan we maar even over", aldus Polak.

De trainer krijgt veel steun van ADO Den Haag. "Van de speelsters, de directie maar ook van de technische staf, die allemaal zo goed werk leveren. De dokter is optimistisch dat het over vier maanden nog steeds weg is en ik heb gesproken met mensen met dezelfde ziekte die al jaren schoon zijn. De dokteren kunnen tegenwoordig zoveel, dat is echt ongelooflijk. Ik wil gewoon verder met mijn leven, ook omdat ik een vrouw en kinderen heb. En ik heb er goede hoop op dat ik dat in gezondheid kan doen.”

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
di
28/03
PEC Zwolle V
17:00
PSV V
vr
31/03
VV Alkmaar W
19:30
PEC Zwolle V
vr
31/03
Feyenoord V
19:30
PSV V
vr
31/03
SC Heerenveen V
19:30
Ajax V
vr
31/03
Telstar W
19:30
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 16 71 45
2 Ajax V 16 42 43
3 Fortuna Sittard W 17 17 32
4 ADO Den Haag V 16 19 26
5 PSV V 15 10 25
6 Feyenoord V 16 -4 22
7 PEC Zwolle V 15 -9 19
Bekijk de hele stand