Sisca Folkertsma ziet: "PSV heeft hele grote stappen gemaakt"

Sisca Folkertsma keert deze zomer terug bij PSV. De ervaren middenveldster speelde eerder al twee seizoenen voor de Eindhovenaren. In gesprek met het clubkanaal blikt ze terug op haar carrière tot dusver.

"Ik ben al op heel wat plekken geweest. Ik ben begonnen bij mijn eigen club. Vanuit daar ben ik naar Heerenveen gegaan. Daar ben ik als vijftien-, zestienjarig meisje begonnen. Daarna heb ik twee jaar bij PSV gespeeld, ik heb het heel erg naar mijn zin gehad", vertelt Folkertsma.

Daarna speelde ze een jaar bij Ajax en drie seizoenen bij FC Twente, voordat ze naar het buitenland vertrok. Daar was Folkertsma actief bij Bordeaux. "En toen naar Feyenoord, voor een jaar. Nu ben ik weer terug bij PSV", zegt de middenveldster. Tussen 2015 en 2017 speelde ze al in Eindhoven. "Ik denk dat er sindsdien heel veel is veranderd. Als je kijkt naar het complex, dat is al helemaal veranderd. Ook de staf etcetera is allemaal anders geworden."

"Ik denk dat PSV in de jaren dat ik er niet meer ben geweest hele grote stappen heeft gemaakt. Dat zie je ook terug in de competitie, dat ze afgelopen jaar derde zijn geworden. Ik denk dat er heel veel toekomst in zit", is Folkertsma enthousiast.

Lees meer:
0 reacties