Shukrula: "Ik zag dat de verdedigster de bal bewust terugspeelt"

Shona Shukrula
Shona Shukrula Foto: © Pro Shots

De topper tussen FC Twente en PSV werd opengebroken met een curieus moment. Scheidsrechter Shona Shukrula kende FC Twente een indirecte vrije trap op de vijf meter lijn toe. Deze werd gemist, maar mocht worden overgenomen wegens te vroeg inlopen.

En de tweede poging werd feilloos benut door FC Twente-topscorer Fenna Kalma. Vanuit het PSV-kamp was men het oneens met de gegeven vrije trap, maar scheidsrechter Shona Shukrula blijft achter haar besluit staan. "Ik zag bij de terugspeelbal dat de verdedigster van PSV de bal bewust speelt en de keepster daarna de bal in de handen pakt", verklaart Shukrula voor de camera van ESPN.

"Ik zie een verdediger die de bal speelt en de keepster kiest ervoor om de bal in de handen te nemen", vervolgt de arbiter. "Ik kan me voorstellen dat je er een andere mening over kan hebben, maar ik vind niet dat een keeper in deze situatie de bal in de handen mag nemen."

"Er werd gereageerd op mijn fluitsignaal, maar er mag pas gereageerd worden op het moment dat de bal duidelijk beweegt", vertelt Shukrula. "Als ik de beelden bekijk, zie ik dat één van de speelsters te vroeg van de lijn komt. Daarom laat ik de situatie overnemen."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand