Shukrula blikt terug: ''Het plaatje dat hij schetste sprak mij aan''

Shona shukrula 6061bfc822bfe
Shona shukrula 6061bfc822bfe Foto: © Pro Shots

Shona Shukrula is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot topscheidsrechter bij de vrouwen en de mannen. Ze schreef al meerdere keren geschiedenis.

Als 17-jarige werd Shukrula voor het eerst gevraagd om een wedstrijd te fluiten. "Ik vond het direct leuk en had al snel door dat ik met fluiten verder kon komen dan met voetbal. Vanuit de vereniging werd ik goed begeleid en kreeg ik de mogelijkheid een arbitrageopleiding te volgen", vertelt ze.

Daarna werd Shukrula gescout voor het talententraject van de KNVB. "Op de avond van de diploma-uitreiking nam iemand van de KNVB mij apart en vertelde wat de mogelijkheden zouden zijn als ik door zou gaan met fluiten en mijzelf bleef ontwikkelen. Het plaatje dat hij schetste sprak mij erg aan. Daarna besloot ik verder te gaan als scheidsrechter en voor de KNVB te gaan fluiten", weet ze nog.

Vooral het leidinggeven trekt Shukrula aan, vertelt de scheidsrechter op de website van de KNVB. "Dat ligt mij wel. Daarnaast was iedereen erg positief. Dat gaf mij de energie om door te gaan. Het is ook fijn dat er bij AFC’34 aandacht was voor de werving en begeleiding van scheidsrechters. Zij hebben mij laten kennismaken met het vak en dankzij hen ik begonnen met fluiten", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand