Shukrula ambitieus: ''De stap zetten naar het betaald voetbal''

Shukrula 5f96a34868842
Shukrula 5f96a34868842 Foto: © Pro Shots

Op 5 september schreef Shona Shukrula geschiedenis. Ze werd de eerste vrouwelijke vierde official in Nederland.

Een jaar eerder had ze al als eerste vrouw in Nederland een wedstrijd op het hoogste amateurniveau van de mannen geleid in de Tweede Divisie. Shukrula noemt het 'bijzonder' dat ze geschiedenis schrijft. "Ik zie mezelf niet echt als voorbeeld, maar als ik jonge meiden kan motiveren ook te gaan fluiten is dat hartstikke mooi natuurlijk."

"Zelf wil ik graag de stap zetten naar het betaald voetbal en wedstrijden leiden in de Keuken Kampioen Divisie. Door het coronavirus kan ik echter geen wedstrijden fluiten in de Tweede Divisie en mijzelf laten zien", zegt de arbiter op de website van de KNVB.

Haar doel blijft het betaald voetbal halen bij de mannen. "Bij de vrouwen wil ik doorstromen naar de elitegroep, zodat ik in aanmerking kom voor de EK’s en WK’s", spreekt Shukrula haar ambities uit. "Het leiden van wedstrijden heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. Fluiten is een verrijking van mijn leven en ik ben dankbaar voor alles wat ik heb meegemaakt. Als je hard genoeg werkt, is alles mogelijk", geeft ze aan.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand