Shukrula: "Als het aan mij ligt, gaat dat niet lang meer duren"

Shona Shukrula
Shona Shukrula Foto: © Pro Shots

Shona Shukrula werd een tijd lang gevolgd door de KNVB voor de documentaire 'De Wetten van Shona'. De droom van de arbiter is om de eerste vrouwelijke scheidsrechter in het betaald voetbal te worden.

Momenteel is Shukrula actief als vierde official in de Keuken Kampioen Divisie en als scheidsrechter in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen, Tweede en Derde Divisie. Ze wil een stap omhoog.

"Mijn droom is om de eerste vrouwelijke scheidsrechter in het betaald voetbal te worden. Door corona is de competitie drie keer stilgelegd, en heb ik minder vlieguren op het veld kunnen maken", vertelt Shukrula.

Ze vervolgt: "Mijn proces ligt dus ook stil, maar als het aan mij ligt gaat het niet lang meer duren voor ik daar sta", geeft de scheidsrechter aan in gesprek met &C. Momenteel fluiten er dus nog geen vrouwen in de Eredivisie.

Shukrula denkt te weten waar dat aan ligt: "Ik denk dat het vrouwenvoetbal überhaupt later in bloei kwam dan het mannenvoetbal. Dat groeit nu wel heel snel, maar vrouwelijke scheidsrechters blijven achter. Dat vind ik jammer."

"Ik denk dat veel jonge meiden zich misschien nog niet hebben gerealiseerd dat scheidsrechter worden een mogelijkheid is. Maar je kunt heel ver komen als je over de juiste kwaliteiten beschikt", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand