Sherida van Bruggen weet: "Mooie tegenstander getroffen met Spanje"

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Amber van Lieshout

Oranje O17 gaat in maart strijden voor een ticket voor het EK. De ploeg van coach Sherida van Bruggen werkt de allesbeslissende EK-kwalificatiewedstrijden af in eigen land.

Op de velden van SJC en FC 's-Gravenzande wordt er gespeeld tegen achtereenvolgens Oekraïne, Turkije en Spanje. "Uiteraard is het ons doel om het EK te halen", maakt Van Bruggen duidelijk op de website van OnsOranje. Op papier is Spanje de zwaarste opponent voor de ploeg van Van Bruggen. Sinds 2007 wordt er in deze leeftijdscategorie jaarlijks een EK gespeeld, Spanje haalde sindsdien tien keer de finale.

Viermaal werd de Europese titel gepakt en Spanje O17 is momenteel ook regerend wereldkampioen. "We hebben een mooie tegenstander getroffen met Spanje. Ze spelen altijd verzorgd en aanvallend voetbal", weet Van Bruggen. "Het is altijd lastig in te schatten wat je van sommige ploegen kunt verwachten. Oekraïne zat in de eerste ronde in een zware poule met Oostenrijk en Duitsland."

"Daar hebben ze zich goed staande gehouden", zegt de coach. "Turkije komt uit de League B. Er zitten altijd verrassingen bij, dus het is lastig te voorspellen", aldus Van Bruggen. Als Oranje O17 het toernooi weet te winnen, plaatst het zich voor het EK in Zweden, dat in mei plaatsvindt.

Het speelschema van Oranje O17:

Donderdag 14 maart (19.00 uur)Oekraïne - NederlandSJC, Noordwijk
Donderdag 14 maart (19.00 uur)Spanje - TurkijeFC ’s-Gravenzande, ’s-Gravenzande
Zondag 17 maart (15.00 uur)Nederland - TurkijeFC ’s-Gravenzande, ’s-Gravenzande
Zondag 17 maart (19.00 uur)Spanje - OekraïneSJC, Noordwijk
Woensdag 20 maart (19.00 uur)Nederland - SpanjeSJC, Noordwijk
Woensdag 20 maart (19.00 uur)Turkije - OekraïneFC ’s-Gravenzande, ’s-Gravenzande

Toegang tot de wedstrijden is gratis. Wel dien je vooraf tickets te bestellen. Dat kan via dit formulier. In het laatste invulveld selecteer je de wedstrijd die je wilt bijwonen.Wil je meerdere tickets ontvangen? Vul dan in hoeveel tickets je wilt ontvangen. Je krijgt elk ticket in een aparte mail toegezonden.

Lees meer:
0 reacties