Sherida van Bruggen: "Daarin zullen we constanter moeten worden"

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Amber van Lieshout

Oranje O17 is zaterdag onderuit gegaan tegen de leeftijdsgenoten van Engeland. In het Spaanse San Pedro ging de ploeg van coach Sherida van Bruggen met 3-1 onderuit.

Oranje O17 kreeg in Spanje zeker mogelijkheden, maar het was vooral een les in effectiviteit. Na de eerste helft stond er 3-0 in het voordeel van Engeland op het scorebord. Daarbij was Denny Draper de belangrijkste speelster namens de jonge Lionesses. De aanvalster tekende voor een hattrick.

"Het was echt een gelijkwaardige wedstrijd. Het grote verschil was dat Engeland veel effectiever was in het afmaken van de kansen", was de analyse van Van Bruggen op de website van OnsOranje. Na de snelle 1-0 kreeg Oranje O17 meerdere goede kansen. "Bovendien hadden we vanuit de omschakeling nóg betere kansen kunnen creëren. Een kwestie van de aanval net iets beter uitspelen. Op dat vlak kunnen we nog veel meer winst boeken in onze ontwikkeling."

Uiteindelijk scoorde Victoria Boerboom nog namens de jonge Leeuwinnen. Over een kleine zes weken staat de beslissende EK-kwalificatieronde op het programma van Oranje O17. "Onze resultaten zijn wisselend. Daarin zullen we constanter moeten worden."

"Vandaag tegen Engeland hebben we progressie gezien in de zaken waarop we deze week specifiek hebben getraind. Dat is positief, met het oog op de EK-kwalificatie", aldus Van Bruggen. Van 14 tot 20 maart worden de laatste EK-kwalificatiewedstrijden gespeeld in Noordwijk en 's-Gravenzande. Oranje O17 speelt tegen Oekraïne, Turkije en Spanje.

"We gaan dat wedstrijd voor wedstrijd benaderen", blikt Van Bruggen vooruit. "We hebben er alle vertrouwen in dat we er straks klaar voor zijn en de kwalificatie tot een goede einde zullen brengen."

Lees meer:
0 reacties