Sherida Spitse: "Zijn op de goede weg, maar we zijn er nog niet"

Sherida Spitse
Sherida Spitse Foto: © BSR Agency

Roxeanne Hazes bracht afgelopen week 'Omdat je me ziet uit'. Het nummer is een muzikaal eerbetoon aan Sherida Spitse. De recordinternational van Oranje vindt het een eer.

"Het was meteen kippenvel! Hoe het bij me past, bij wie ik ben als persoon, dat raakte me gelijk. Het blijft een mooi gevoel dat ik anderen kan inspireren", vertelt Spitse aan Women's Health. "Als je dromen hebt, moet je er altijd volle bak voor gaan. Wat iemand ook zegt of vindt, het blijven jouw doelen, en die moet je nastreven. Dat zijn mooie dingen uit mijn leven, die nu ook in dit nummer terugkomen."

De aanvoerster van Ajax merkt de verschillen tussen vroeger en nu. "De verschillen tussen nu en toen zijn groot, in de voetbalwereld maar ook de kansen voor vrouwen. Ik kon vroeger bijvoorbeeld bij de jongens trainen maar dan mocht ik geen wedstrijden spelen. Ook als we kijken naar investeringen in vrouwenvoetbal, goede lonen, de juiste arbeidsvoorwaarden en natuurlijk de zendtijd die we krijgen. We zijn op de goede weg maar we zijn er nog niet", benadrukt Spitse.

Lees meer:
0 reacties