Sherida Spitse: "Maar ze heeft haar mondje op de goede plek"

Sherida Spitse bij de OranjeLeeuwinnen
Sherida Spitse bij de OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

In april maakte Wieke Kaptein haar debuut voor de OranjeLeeuwinnen. Inmiddels staat de pas 17-jarige middenveldster op het WK met Oranje. Sherida Spitse merkt dat de speelster van FC Twente zich razendsnel heeft aangepast.

"Dat gaat eigenlijk prima. Ik weet zelf ook hoe het was, toen ik zo jong erbij kwam. De tijden veranderen wel, maar je weet wel hoe zij zich kan voelen", vertelt Spitse voor de camera's van ESPN. "De hiërarchie was vroeger iets meer aanwezig. Nu speelt ze ook met speelsters die ze al kent van haar club. Dan wordt het wel iets makkelijker."

"Maar, dat betekent niet dat ze even gelijk in de groep ligt. Dat kost gewoon tijd", legt de recordinternational uit. "Je probeert haar wel mee te nemen. Als het wat moeilijker gaat, dan praat je met haar. Als er wat is, kan iemand altijd bij mij terecht. Proberen dan altijd naar oplossingen te kijken, maar ze heeft haar mondje op de goede plek. Ze redt zich wel. Je moet om zulke meiden denken, vind ik."

Spitse was zelf zestien toen ze debuteerde in Oranje. "Ik weet nog dat ik werd opgeroepen door Vera Pauw. Ik was toen aan het werk in de supermarkt, ik werkte daar net twee weken. Toen werd ik gebeld, mijn moeder belde mij toen van 'Vera heeft gebeld'. Toen zei ik tegen de supermarkt: 'ik ga weg, want dit is mijn droom, die eigenlijk nu al uitkomt'."

"Op Schiphol moesten we verzamelen, kwam ik aan met mijn Oranje-shirt, met nummer drie erop en Spitse achterop. Heel schattig, eigenlijk. Tussen al die grote mevrouwen. Dat was wel heel bijzonder.

Lees meer:
0 reacties