"Sherida Spitse kampt een beetje met het Clarence Seedorf-syndroom"

Sherida Spitse in actie namens de OranjeLeeuwinnen
Sherida Spitse in actie namens de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Sherida Spitse was de dagen na de nederlaag tegen Italië fel na kritische vragen vanuit de media. De captain van Oranje vond dat kritiek erbij hoorde, maar plaatste toch ook haar vraagtekens.

"Natuurlijk is het jullie (de media, red.) job om in die zin negatief te zijn en kritisch naar ons te kijken. Dat mag ook, dat hoort er ook bij. Maar ik denk dat we soms wel een beetje doorslaan in Nederland", zei ze onder meer. "Jullie (de media, red.) vinden het ook mooi als wij positieve resultaten behalen. Het helpt soms niet om zo negatief te zijn over ons elftal."

Chris Tempelman weet dat Spitse iemand is die haar verantwoordelijkheid pakt. "Spitse was medeverantwoordelijk voor de snelle tegengoal in Cosenza en is een type dat niet wegloopt voor haar verantwoordelijkheid. Ze kampt een beetje met het Clarence Seedorf-syndroom, ze trekt zich alles persoonlijk aan en heeft overal een mening over", schrijft de Oranje-watcher in Voetbal International.

"Maar ze is een aanvoerster in voor – en tegenspoed. Het is haar kwaliteit en haar valkuil tegelijk. Tegen Noorwegen beperkte ze duidelijk de risico’s in haar spel. Het kwam Spitse en Oranje ten goede", zag de journalist.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand