Sherida Spitse houdt hoop: "Het maakt de competitie wel leuk"

Sherida Spitse bij Ajax
Sherida Spitse bij Ajax Foto: © BSR Agency

Ajax maakt nog altijd kans op de landstitel. In Amsterdam is er daarom ook nog altijd een klein stukje hoop, zo geeft Sherida Spitse toe voor de camera's van Ajax TV.

"Dat heb je altijd. We moeten met name focussen op onszelf", maakt de captain direct duidelijk. "Wij moeten zelf ook een wedstrijd spelen. We moeten niet alleen bezig zijn met Twente, daar hebben we geen invloed op. We moeten bezig zijn met onszelf, want als we zelf niet winnen en zij laten punten liggen, dan heb je er niks aan", weet Spitse.

FC Twente had een enorme voorsprong op Ajax, waardoor het kampioenschap al lang en breed gespeeld leek. "Zij stonden zoveel punten voor, dan ga je er eigenlijk niet vanuit dat het op de laatste speeldag wordt beslist. Maar zo werkt het in het voetbal. Het maakt de competitie wel leuk, dat je op de laatste speeldag nog ergens voor speelt, dat het niet al is gespeeld. Dat is leuk", aldus Spitse.

Ajax gaat op bezoek bij ADO Den Haag en moet daar zelf winnen, voor het überhaupt naar Enschede kan gaan kijken. Telstar zal in De Grolsch Veste moeten stunten, wil Ajax alsnog de titel pakken. "ADO gaat strijd leveren, ze gaan het ons niet makkelijk maken", voorspelt de verdedigster. "Wij moeten ook zelf onze taken uitvoeren, de ballen naar de juiste kleur spelen. Eigenlijk wat we het hele seizoen hebben gedaan, moeten we nu ook weer doen."

Lees meer:
0 reacties