Sherida Spitse fel na nederlaag: "Er is niks groters aan de hand"

Sherida Spitse op het trainingsveld bij de OranjeLeeuwinnen
Sherida Spitse op het trainingsveld bij de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen gingen vrijdagavond pijnlijk onderuit tegen Italië. In Cosenza werd het 2-0. Het was de derde nederlaag op rij voor de Leeuwinnen, maar volgens Sherida Spitse is er niks 'groters' aan de hand bij Oranje.

Waar het vrijdag mis ging? "Ik denk dat wij twee fouten maken, waardoor zij scoren. Wij creëren zelf wel te weinig, om doelpunten te maken. We hadden heel veel balbezit, maar we creëren daarin te weinig. Dat is zonde", reageerde Spitse na afloop bij de NOS.

Ze vervolgt: "Twee makkelijke doelpunten... Bij die eerste liep zij weg uit mijn rug. Die bal werd wel aangegeven. Ik dacht dat Lize (Kop, red.) zou komen, maar die kwam niet. Dat was een miscommunicatie tussen ons. Dat hoort bij voetbal. Daarom zeg ik: twee fouten, waardoor wij achter komen. En zelf creëren we weinig."

Of het voor Spitse als routinier extra pijnlijk is om bij die fout betrokken te zijn? "Dat vind ik niet. Je doet het met z'n allen. Je wint met z'n allen, je verliest met z'n allen. Iedereen kan fouten maken in wedstrijden. Het komt mij zelden voor, maar dit doe je als collectief. Uiteindelijk was het vandaag (vrijdag, red.) niet goed genoeg. We hebben er wel keihard voor gevochten."

Oranje was slordig, zo vond de captain. "Waardoor zij ons weer onder druk konden zetten in de omschakeling. Uiteindelijk hebben we op veel momenten de bal rondgespeeld. We hebben te weinig kansen gecreëerd om hen echt pijn te doen. Daar moeten we met name naar kijken."

De Leeuwinnen verloren de afgelopen drie wedstrijden en wisten daarin ook niet te scoren. Is er iets groters aan de hand? "Ik denk niet dat er iets groters aan de hand is. Dat wordt dan altijd gezegd, maar dat vind ik niet. We zijn met z'n allen goed bezig. Natuurlijk is het resultaat niet goed, dat weten we allemaal. Maar je moet weer een beetje afstemming met elkaar krijgen op bepaalde posities. Dat is niet gek. Dat hoort erbij."

Lees meer:
0 reacties