Sherida Spitse euforisch na stunt: "Dit is wel waarvoor ik leef"

Sherida Spitse (Ajax) is emotioneel na de wedstrijd tegen AS Roma
Sherida Spitse (Ajax) is emotioneel na de wedstrijd tegen AS Roma Foto: © Pro Shots

Ajax staat in de kwartfinale van de UEFA Women's Champions League. Een corner van Sherida Spitse werd door AS Roma in eigen doel gewerkt, waardoor de Amsterdammers met 2-1 wonnen.

Het was een mooie wedstrijd, zo reageert Spitse na afloop bij ESPN. "Ik vond het niet een hele goede wedstrijd, maar in de ArenA spelen in een wedstrijd waar het erom gaat is fantastisch. Het kon beide kanten op, maar uiteindelijk viel het onze kant op. Uiteindelijk had ik ook niet het gevoel dat Roma nog ging scoren."

"Toen wij scoorden gingen ze natuurlijk aandringen, wat logisch is. Maar we zijn niet in de problemen gekomen zoals in de uitwedstrijd, en dat komt wel door onszelf denk ik", klinkt het. Ajax beschikt dit seizoen over een jonge selectie, waarmee wel gewonnen werd van AS Roma, Paris Saint-Germain en Bayern München. Spitse verbaast zich soms nog wel eens over de volwassenheid van de ploeg. "Uiteindelijk wel."

"Sommigen hebben dit meegemaakt, maar nog niet iedereen. Maar je doet het samen en je bent continu met elkaar aan het praten over hoe we dingen doen en oplossen. Uiteindelijk is dat wel een kracht van ons elftal, we lossen het altijd wel weer op. Dat is wel onderdeel van het volwassen voetbal en dan maakt leeftijd niet zoveel meer uit", aldus de captain.

"Ik heb wel vaker Champions League gespeeld, maar nog nooit bij de laatste acht", gaat de middenveldster verder. "Dit staat wel hoog in mijn lijstje als je kijkt naar clubvoetbal. Dit is wat ik wil, hier voetbal ik voor en dit is wat ik wil laten zien met Ajax. Dit is waar ik voor leef."

Lees meer:
0 reacties