Sherida Spitse: "Eigenlijk hebben we niet zo heel veel weggegeven"

Sherida Spitse bij Ajax
Sherida Spitse bij Ajax Foto: © BSR Agency

Ajax bleek zondag in de topper tegen FC Twente effectief. De Amsterdammers kregen niet veel kansen, maar scoorden wel driemaal in De Grolsch Veste. En dat doet captain Sherida Spitse goed.

"Ik denk dat wij het in het begin van de wedstrijd iets lastiger hadden. Wij hadden slordigheden in ons spel, waardoor zij gevaarlijk werden. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwamen wij wat meer in de wedstrijd en konden we de vrije man vinden aan de andere kant", was haar analyse na het laatste fluitsignaal. "We waren vandaag (zondag, red.) heel effectief. Dat is wel fijn. In zulke wedstrijden moet je de kansen die je krijgt scoren. Dat hebben we goed gedaan", deelt Spitse een compliment uit bij ESPN.

Ajax speelde goed, zo geeft ze aan. "We liggen dichtbij elkaar. Wij waren voetballend, met name later in de eerste helft, rustiger, waardoor we de man extra vonden op het midden, aan de andere kant. Dan voetbal je makkelijker. Dan moeten zij erachter aan, dat kost energie. Dan scoor je, daarna nog één. Dat is lekker."

"Uiteindelijk spelen we 'm in de tweede helft heel goed uit. Eigenlijk hebben we niet zo heel veel weggegeven. Eentje op de lat, vanuit een hoekschop, maar verder niet zo heel veel", aldus Spitse. Of ze voelt dat er nog wat te halen valt voor Ajax, gezien de achterstand op FC Twente? "Wij moeten winnen. Dan hebben we ook voor deze wedstrijd aangegeven. Wij moeten de druk op ze houden. Maar we moeten ook naar onszelf kijken, want de druk is ook achter ons. Aan ons de taak om die wedstrijd te winnen. Het is alleen maar mooi, bij winst waren zij nog meer uitgelopen. Dit is top, 3-0, dat staat wel."

Lees meer:
0 reacties