Sherida Spitse blikt terug: "Je ziet verdriet, dat is logisch"

Sherida Spitse in het shirt van Ajax
Sherida Spitse in het shirt van Ajax Foto: © BSR Agency

De wedstrijd tussen Ajax en AZ van afgelopen zaterdag werd al vroeg gestaakt na een vreselijke botsing tussen Femke Liefting en Chasity Grant. De captains van beide ploegen, Sherida Spitse en Desiree van Lunteren, grepen gelijk het voortouw om voor beide speelsters te zorgen.

"Ik voel me wel verantwoordelijk. Je ziet beide speelsters een beste botsing maken met elkaar. Chas staat redelijk snel op, Femke blijft liggen. Dat was wel een beetje hectiek", blikt Spitse terug op dat moment bij ESPN. "Beide speelsters hebben er wat aan over gehouden. Je maakt het gelukkig niet dagelijks mee. Je doet wat goed is, op dat moment, voor die twee speelsters. Daarin hebben we met z'n allen goed gehandeld."

De dokter van Ajax hielp Liefting uiteindelijk ook, terwijl Spitse de tas met een AED ging halen. "Onze dokter liep eerst naar Chas, omdat zij ook op de grond lag. Toen werd duidelijk dat Femke er op dat moment erger aantoe was dan op dat moment Chas, die natuurlijk ook een klap heeft gemaakt. Toen riep de dokter 'ik heb dat ding nodig', dus ik sprintte daarnaar toe. Je doet alles om op dat moment die speelsters te helpen."

De Ajax-captain gaat verder: "Ik voel me sowieso verantwoordelijk, maar dan al helemaal. Je ziet verdriet, dat is logisch. Iemand reageert niet op dat moment. Toen de ambulance er was, reageerde ze wel. Toen zei ze haar naam. Dan is het iets rustiger. Het is wel schrikken, voor iedereen. Dat merkte je ook wel toen we in de kleedkamer kwamen."

"Wat we daarna hebben gedaan? We hebben erover gesproken. De dag daarna hadden we vrij, om lekker met je familie en vrienden te zijn, in plaats van hier op de club, en het erover te hebben. Na de wedstrijd hebben we het erover gehad. Het is goed dat we bij onze vrienden en familie waren, om dat even te verwerken", zo vindt Spitse.

Lees meer:
0 reacties