Sherida Spitse blikt terug: "Heb nog wel lang hoop gehouden"

Sherida Spitse bij Ajax
Sherida Spitse bij Ajax Foto: © BSR Agency

Sherida Spitse slaagde er afgelopen seizoen met Ajax niet in om de landstitel te prolongeren. De Amsterdammers verspeelden meerdere punten, terwijl FC Twente maar bleef winnen.

"We verspeelden te veel punten om aanspraak te maken op de landstitel. Ik heb nog wel lang hoop gehouden. Maar na de nederlaag tegen SC Heerenveen, vier wedstrijden voor het einde van de competitie, zag ik wel in dat het heel moeilijk ging worden", blikt Spitse terug op de website van de Azerion Vrouwen Eredivisie.

FC Twente verspeelde richting het einde van de competitie wel nog punten. Dat gaf de Ajax-captain niet opeens nieuwe hoop: "Natuurlijk schoot het wel door mijn hoofd dat we alsnog kampioen konden worden. Maar ik verwachtte wel dat FC Twente het uiteindelijk toch zou redden. Wij hebben het zelf al eerder laten liggen."

"Gelukkig zijn we er wel in geslaagd om de tweede plek vast te houden en hebben we zodoende het ticket voor de voorronde voor de Champions League binnengesleept. Wat dat betreft mogen we toch tevreden zijn", aldus Spitse, die met Ajax wel de TOTO KNVB Beker won. In de finale ontbrak de ervaren kracht vanwege een blessure. 

Toch was ze belangrijk voor de ploeg: voor het begin van de finale hield ze in de kleedkamer een speech en ook in de rust meldde Spitse zich in de kleedkamer, waarbij ze tactische zaken doorgaf. "Ik wilde het team op de een of andere manier toch kunnen helpen. Ik was ook echt blij dat we het seizoen met de bekerwinst extra glans gaven. Maar ik had liever de landstitel gewonnen", zegt Spitse met een lachje. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand