Sherida Spitse beseft: "Zou mijn interlandcarrière compleet maken"

Sherida Spitse
Sherida Spitse Foto: © BSR Agency

Sherida Spitse speelde al op vier EK's en drie WK's, maar de Olympische Spelen maakte ze nog nooit mee. In Tokyo ging het twee dagen voor de openingswedstrijd mis, waardoor de recordinternational van Oranje het toernooi aan zich voorbij moest laten gaan.

Het waren echter geen 'normale' Spelen in Tokyo, vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. "We hebben het daar best leuk gehad met z'n allen, maar het was een olympische nachtmerrie. Dat hielp me overigens niet bij de verwerking van de teleurstelling. Ik wil altijd spelen, zeker een groot toernooi. Het kwam hard binnen", blikt Spitse bij NU.nl terug.

Vrijdagavond kunnen de Leeuwinnen zich voor de tweede keer op rij plaatsen voor de Olympische Spelen. "Ik ben er niet zo mee bezig. Ik ben niet een type dat ver vooruitkijkt. Maar het mag wel op het lijstje. Dan heb ik bijna alles wel gehad. Het zou mijn interlandcarrière compleet maken. De Olympische Spelen lijken me geweldig om mee te maken", zegt de ervaren speelster.

Toernooien vinkt Spitse niet af, zo maakt ze duidelijk. "Voor mij is het belangrijk dat ik voetbal leuk vind en fit ben. Ik leef van dag tot dag. Natuurlijk heb ik doelen. Maar ik houd geen lijstjes bij met wat ik allemaal heb gespeeld. Dat doen andere mensen voor me."

"Alle toernooien die ik kan spelen met het Nederlands elftal betekenen veel voor mij. Of het nu WK's, EK's of Olympische Spelen zijn, dat maakt me niet uit", aldus de middenveldster annex verdedigster. Ze is duidelijk: haar afscheid zit er voorlopig nog niet aan te komen. "Ik vind het nog veel te leuk om eventueel na Parijs te stoppen. Ik wil de Spelen wel een keer meemaken. Dat is duidelijk. Dan kan ik die ook afvinken", lacht ze.

Lees meer:
0 reacties