Sherida Spitse beleefde bekerfinale op tribune: "Nog spannender"

Sherida Spitse en Romée Leuchter met de TOTO KNVB Beker
Sherida Spitse en Romée Leuchter met de TOTO KNVB Beker Foto: © BSR Agency

Sherida Spitse moest maandag noodgedwongen toekijken hoe 'haar' Ajax het in de TOTO KNVB Beker opnam tegen Fortuna Sittard. De captain van de Amsterdammers vond het spannend, zo geeft ze toe tegenover ESPN.

"Je hebt geen invloed. Het is op de tribune nog spannender dan op het veld. Ik snap nu ook wel de mensen die altijd op de tribune zitten, hoe dat voelt", lacht Spitse. Ze is trots op de ploeg. "Ze hebben het goed gedaan. In het eerste kwartier hadden we echt de controle, daarna zakte het iets weg. Zij gingen wat meer druk zetten."

In de rust werd daarover gepraat, zo vertelt Spitse. "Uiteindelijk pakken we dat in de tweede helft beter op en creëren we daardoor ook kansen. Dat is mooi om te zien. Zij hebben niet veel kansen gehad. Dat schot wat erin gaat, maar verder...", zegt de verdedigster. Spitse is blij dat Ajax erin is geslaagd om toch nog een prijs te pakken: "Het is wel de bekroning op het werk van dit jaar. Wij als Ajax spelen voor prijzen."

"Landskampioen zijn we helaas niet, dan heb je de KNVB Beker nog. Die hebben we gepakt. Dat is hartstikke mooi. We hebben het goed gedaan in de Champions League. Al met al kunnen we tevreden zijn met dit seizoen", oordeelt de aanvoerster.

Lees meer:
0 reacties