Sherida Spitse: "Als er een prijs te pakken valt, willen wij dat"

Sherida Spitse
Sherida Spitse Foto: © Orange Pictures

Ajax Vrouwen verloor maandagmiddag de finale van de Eredivisie Cup met 3-4 van FC Twente. Na een vroege 0-2 achterstand wist Ajax de wedstrijd nog wel om te draaien, maar uiteindelijk gingen de Tukkers er met de beker vandoor.

“Het was voor het publiek, denk ik, heel leuk met zoveel doelpunten”, zegt Sherida Spitse na afloop voor de camera van ESPN. “In de eerste fase van de eerste helft vond ik ons niet zo heel goed. We waren voornamelijk heel slordig aan de bal waardoor zij continu controle hadden. Zij waren wat rustiger aan de bal waardoor ze makkelijker konden voetballen.”

“Daarna hebben we wel gestreden als team”, analyseert de aanvoerder van Ajax. “We komen voor met 3-2. Daarna krijg je een moment waar zij continu naar op zoek zijn. Ze duiken in de hoeken en die ruimtes laten wij te veel liggen. Dat moet echt afgestemd zijn op elkaar. De onderliggende afstanden moeten klein blijven, niet alleen binnen de linies, maar ook tussen de linies. Dat zijn momenten waar zij goed in zijn. Dat is wel zuur.”

Spitse had nog wel het gevoel dat de 4-4 nog zou vallen. “Het was niet zo dat zij vele malen beter waren dan wij en andersom ook niet. Het is wel zuur, als er een prijs te pakken valt, dan willen wij dat. Alleen is dat niet gelukt.”

Lees meer:
0 reacties