Shanique Dessing miste bekerfinale: "Nee, ik hield het niet droog"

Shanique Dessing
Shanique Dessing Foto: © Orange Pictures

Shanique Dessing was vorig seizoen belangrijk in de bekercompetitie namens ADO Den Haag, maar moest de finale aan haar voorbij laten gaan. Ook deze bekercampagne speelt ze niet mee. Na een zware blessure is Dessing inmiddels geopereerd en werkt ze voorzichtig aan haar herstel.

ADO won vorig seizoen de halve finale in de beker van FC Twente, maar verloor Shanique Dessing met een heftige blessure. "Bij mij was het dus een dubbele traan", zegt Dessing in het Algemeen Dagblad. "Tegen FC Twente scheurde ik mijn voorste kruisband en mijn binnenband. En het had niet gehoeven, want het was een onnodige overtreding. Gelijk op het veld wist ik al dat het geen bekerfinale zou worden."

"Ik was mee met de selectie, heb de voorbereiding meegemaakt", herinnert Dessing zich. "In het stadion wilde ik de kleedkamer binnenlopen om te gaan plassen, maar ik werd door teammanager Ellen (Van den Berg, red.) tegengehouden. Ik dacht: 'Wat is dit nou?' Ik vermoedde dat ze stress van de finale had en liet het maar gaan."

"Later kwam ik erachter waarom ik niet de kleedkamer in mocht. Alle spelers droegen voor aanvang een T-shirt met de tekst: 'Deze is voor jou" met mijn naam en rugnummer. Zij was die shirts toen aan het ophangen. Dat gebaar vond ik superlief, want het gaf me het gevoel dat ik onderdeel van het team was. Maar het was ook emotioneel. Nee, ik hield het niet droog."

Een week na de finale ging ze onder het mes. "Eigenlijk was het een drievoudige operatie. Naast mijn kruisband en mijn binnenband hebben ze ook een stukje van mijn meniscus weggeknipt. Ik heb daarna niet de meest soepele revalidatie gehad. In de eerste drie maanden kon ik mijn knie niet negentig graden buigen. Dan kan je dus ook de basisdingen voor het herstel niet doen."

"Omdat ik het hele seizoen al heb gemist, denk ik niet: 'Wat jammer dat ik het bekertoernooi niet kan spelen'. Maar het is wel iets speciaals. Het is de enige prijs die wij kunnen winnen en voor een bekerwedstrijd kunnen we ons enorm opladen. Iedereen is erop gebrand om na de vorige finale nu wel de beker te winnen", aldus Dessing."

Lees meer:
0 reacties