Shanice van de Sanden optie voor PSV? "Een interessante speelster"

Shanice van de Sanden bij VfL Wolfsburg
Shanice van de Sanden bij VfL Wolfsburg Foto: © Pro Shots

PSV wil zo snel mogelijk meedoen in de groepsfase van de UEFA Women's Champions League. Een ambitieuze doelstelling, zo weet Sandra Doreleijers.

Het betekent dat het altijd beter moet in Eindhoven. "Het is niet goed genoeg dat we tevreden zijn met alleen meedraaien om het kampioenschap of het winnen van de beker", zegt Doreleijers in gesprek met Trouw.

Eerder werd bekend dat PSV het vrouwenvoetbal meer gaat ondersteunen. Dat zal gebeuren via onder meer een eigen sponsor, High Tech Campus. "Wij hebben wat dat betreft niet te klagen", vervolgt Doreleijers, manager vrouwenvoetbal bij de Eindhovense club.

"We moeten ook wel meer investeren, anders is onze ambitie niet te realiseren", geeft ze aan. Een van de plannen is om de jeugdopleiding steviger neer te zetten. Ook wil PSV zich richten op de jeugd onder 15 en 16 jaar, in samenwerking met regionale clubs.

"Het ideale plaatje is dat de meiden bij hun clubs trainen en spelen met de jongens en daarnaast bij ons een programma volgen. Hoe eerder we ze in huis hebben, hoe beter we ze kunnen opleiden", vertelt Doreleijers.

PSV richt zich daarnaast ook op meer internationals die terugkeren naar Nederland om de hoofdmacht te versterken. Volgens Doreleijers komt die stap voor sommige speelsters steeds dichterbij.

Mogelijk is Shanice van de Sanden, die na dit seizoen vertrekt bij VfL Wolfsburg, een optie voor de Eindhovenaren. Doreleijers noemt haar 'een interessante speelster', al geeft ze ook aan dat PSV bezig is met meerdere namen.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand