Selena Babb op haar plek in Italië: "Ik groei hier als keeper"

Selena Babb bij AC Milan
Selena Babb bij AC Milan Foto: © BSR Agency

AC Milan kent in het mannenvoetbal een rijke historie aan Nederlanders, met onder meer Marco van Basten en Ruud Gullit. Bij de vrouwentak houden momenteel Chanté-Mary Dompig en Selena Babb de Nederlandse eer hoog.

De 23-jarige Dompig, weer helemaal fit na een zware knieblessure, was dit seizoen al goed voor zes treffers. Daarnaast valt de aanvalster op met haar dribbels. "Het gaat de laatste tijd lekker. Dan is het mooi dat dat ook op het papiertje staat", zegt Dompig in gesprek met ESPN. Bij de Italiaanse club speelt ze dus samen met landgenote Babb.

"Ze brengt een lach op iedereens gezicht. Ze straalt positiviteit uit en helpt speelsters die het moeilijk hebben", zegt Dompig over de doelvrouw. "Ondanks dat ze niet veel speelminuten krijgt, staat ze klaar voor het team. Ze denkt veel aan anderen, dat is echt een mooie eigenschap. Veel voetballers zijn egoïstisch, maar zij denkt aan iedereen."

De 28-jarige Babb, die eerder in Nederland, Roemenië, Cyprus en Spanje speelde, zit op haar plek bij AC Milan. "Milaan is mijn tweede thuis. Na zoveel rondreizen, ben je er ook wel aan toe om te settelen. Ik groei hier als keeper. Als je kijkt naar de keeper die ik was toen ik binnenkwam en wie ik nu ben, dat zijn twee verschillende spelers. Ik ben heel blij met de groei die ik heb doorgemaakt.

"Ik heb hier vrienden en een sociaal leven, dat helpt ook mee. Ik spreek zes talen en nu dus ook Italiaans. Je moet wel, niet iedereen spreekt Engels", merkt Babb op. "Het is hier heel professioneel, ook als ik het vergelijk met het Nederlandse vrouwenvoetbal. Ik hoef ernaast niet te werken, we hebben allemaal professionele contracten. En het niveau ligt ook hoger", aldus de doelvrouw.

Ze besluit: "Door de hele competitie heen lopen internationals, dat is in Nederland niet zo. Daar lopen alleen bij de grote clubs internationals rond. Het grootste verschil zit in 'm het onderste deel van de competities, denk ik."

Lees meer:
0 reacties