Schuurbiers over Sparta: "Belangrijk dat speelster zich thuisvoelt"

Het logo van Sparta Rotterdam op een cornervlag
Het logo van Sparta Rotterdam op een cornervlag Foto: © Pro Shots

Ook bij Sparta Rotterdam kunnen speelsters dromen van een carrière op een zo hoog mogelijk niveau. De Rotterdamse club komt momenteel uit in de Eerste Divisie en focust zich vooral op het opleiden.

"Het is belangrijk dat een speelster zich thuisvoelt bij Sparta en zichzelf kan zijn", zo geeft Jonneke Schuurbiers, coördinator vrouwenvoetbal bij de club, aan in De Spartaan. "Op het veld, in de kleedkamer, bij de club, op school en thuis. Niet iedere speelster haalt de Eredivisie of de OranjeLeeuwinnen", weet ze.

Schuurbiers vervolgt: "Eén ding is wel zeker: als je binnen de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam of Sparta Vrouwenvoetbal mag spelen, halen wij er samen alles uit om voetbaldromen te verwezenlijken. Belangrijk is, dat je naast de faciliteiten en handvaten die wij als staf en club bieden, elke dag de beste wil zijn. Op het veld en daarbuiten."

Binnen de club uit Spangen staat ontwikkeling centraal, als speelster en mens, zo benadrukt Schuurbiers. "Met trots zie ik hoe een speelster ontwikkelt en dusdanig intrinsiek gemotiveerd is om bij Sparta te spelen, te ontwikkelen en daar bijvoorbeeld vijf keer per week voor uit Brabant reist. Er is zelfs een speelster die als teammanager bij de jeugdopleiding betrokken is in haar vrije tijd en in Brabant woont", weet ze.

Lees meer:
0 reacties