Schrik zat erin bij Van Es: "Spookte continu door mijn hoofd"

Kika van Es in het shirt van FC Twente
Kika van Es in het shirt van FC Twente Foto: © Orange Pictures

Even was daar afgelopen weekend de schrik bij Kika van Es. De verdedigster raakte geblesseerd aan haar enkel.

De Brabantse vreesde voor de kampioenswedstrijd en ook het EK van komende zomer flitste even voorbij. De schade blijkt echter mee te vallen: Van Es is weer zo goed als fit.

"De eerste twee dagen spookte continu door mijn hoofd dat het niet goed zat. Ik heb soepele enkels. Dat bandje zal het probleem niet zijn, vermoedde ik", blikt Van Es terug in gesprek met De Telegraaf.

De verdedigster vervolgt: "Ondertussen zat er wel iets klem, wat voor hevige pijnstoten zorgde. Gelukkig hebben de behandelingen geholpen", aldus de 30-jarige OranjeLeeuwin, die donderdag weer voor het eerst volledig meetrainde.

En dus komt de kampioenswedstrijd van vrijdagavond tegen Ajax niet in gevaar. "We hebben een goede uitgangspositie, maar Ajax heeft nog steeds een kans", is de 30-jarige Van Es voorzichtig.

FC Twente verloor eerder dit jaar met 5-1 van Ajax in het bekertoernooi. Dat doet Van Es echter niks: "Ik heb zelfs nog geen seconde aan die wedstrijd teruggedacht. Het was een incident. Het eerstvolgende duel legden we direct weer goed spel op de mat."

"We weten wat we kunnen. We moeten scherp zijn en mogen niet denken dat een 10-0 onmogelijk is, maar als we ons focussen op ons eigen spel geloof ik dat wij als winnaar uit de strijd kunnen komen", aldus Van Es.

De verdedigster speelde in het verleden voor Ajax, iets wat winnen met FC Twente extra bijzonder maakt. "Al is het vooral speciaal om kampioen te worden. Het maakt mij dan eigenlijk niet uit tegen wie het gebeurt."

"Ik moest sinds mijn debuut in de Eredivisie elf jaar wachten op die schaal. Dat het vorig jaar lukte, was voor mij heel speciaal. Het was moeilijk om aan de top te komen, net zoals het moeilijk is om daar te blijven. Ik hoop nu gewoon op een mooie wedstrijd voor ons en een mooie afsluiting voor mij", besluit Van Es.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand