Schrijver neemt afscheid: "Het vrouwenvoetbal kost ook energie"

Hans Schrijver
Hans Schrijver Foto: © Orange Pictures

Halverwege deze maand maakte SC Heerenveen bekend na dit seizoen afscheid te nemen van Hans Schrijver. De 64-jarige coach gaf aan zijn aflopende contract niet te willen verlengen.

"Ik doe dit voor het tweede jaar. Ik kom uit het mannenvoetbal, het was voor mij ook een nieuw avontuur. Het is me goed bevallen, het geeft me zeker ook energie. Maar het kost ook energie", legt Schrijver uit bij ESPN. "Het vrouwenvoetbal is echt een andere manier van coachen, een andere manier van benaderen. Het vraagt meer, vind ik."

De coach gaat verder: "Met de staf doen we dat prima. We pakken het prima op. Maar ik heb nog een paar andere ambities. Ik heb veel in het buitenland gewerkt en ik wil daar nog wel eens een klus doen, een project. Ik heb een eigen bedrijf waar ik spelers begeleid. Het is nu tijd om een nieuwe uitdaging te pakken. Dat past ook wel bij mij."

Schrijver gaf zijn besluit al vroegtijdig aan bij de directie, zodat zij op zoek kunnen naar een opvolger. "De speelsters hebben het ook op een normale manier ontvangen. Ze zijn heel professioneel, denken ook aan hun eigen carrière. Dus ze begrijpen het ook als je het eerlijk aan ze uitlegt. Het heeft niks met het team te maken, maar het heeft met mij en met een nieuwe uitdaging te maken."

Lees meer:
0 reacties