Scholte stopt na dit seizoen: "Doet verschrikkelijk veel pijn"

Alex Scholte
Alex Scholte Foto: © Screenshot ESPN

Alex Scholte stopt na dit seizoen als trainer bij ADO Den Haag. De 52-jarige coach kan zijn job bij de residentieclub niet meer combineren met zijn werkzaamheden als wiskundeleraar.

"Door de verandering van de speeldagenkalender, waarbij die vrijdag eraf zijn gevallen, wordt het voor mij bijna onmogelijk om een schema te creëren waarbij ik mijn werkzaamheden op school kan combineren met het hoofdtrainerschap van ADO Den Haag", legt Scholte uit bij ESPN. "De keuze is duidelijk. Op mijn leeftijd, ik heb zo'n carrière in het onderwijs opgebouwd, dat ik daar nooit meer afstand van zal doen voor de onzekerheid van het voetballen."

De coach vervolgt: "Het is een goede zaak, denk ik nu. Het is jammer voor mij en misschien jammer voor de club dat ik wegval. Maar het is een goede zaak dat het vrouwenvoetbal zich doorontwikkelt, dat de wedstrijden live op televisie komen. Maar het kan natuurlijk niet zo zijn dat wij bij ADO niet door kunnen omdat een van de trainers niet doorkan. Ik wil de club helemaal niet meer in de weg zitten."

Scholte had weinig moeite met het nemen van de beslissing, maar dat wil zeker niet zeggen dat het niks met hem doet. "Beslissingen nemen hoort bij het trainerschap. Het nemen van de beslissing is helemaal niet zo moeilijk, want je moet rationeel zijn. Maar het doet natuurlijk wel verschrikkelijk veel pijn. Er spelen meiden in dit team die ik vanaf hun vijfde train. ADO is mijn club. Ik zal nooit pissen in de pot waar ik uit gegeten heb. Ik zal nooit iets negatiefs over ADO in de media naar buiten brengen. Maar je moet door", benadrukt hij.

Het vrouwenvoetbal moet ook door, zo zegt Scholte. "Ik heb hard gewerkt om ze op dit niveau te krijgen. Niet in m'n eentje, dat doen we met een heleboel mensen. En dan is nu misschien de tijd voor de volgende om het over te kunnen nemen. Ik kan er in ieder geval niet zoveel tijd insteken dat dat te combineren is met het hoofdtrainerschap."

Of hij toch nog actief blijft in de voetballerij? "Zeker. Als ik thuis stil ga zitten, dan schiet ze me dood. Dat gaat absoluut niet gebeuren. In welke rol dat is, of dat bij ADO Den Haag is of misschien wel bij een amateurclub in de regio... Ik heb een aardig netwerk en een aardige naam opgebouwd. We zullen het zien. Ik zal altijd wel iets blijven doen en daarnaast zit ik als grootste supporter naast Koos", doelt Scholte op misschien wel de grootste ADO-fan die er is.

Lees meer:
0 reacties