Scholte kritisch op arbitrage: "Heb ik mijn leesbril niet voor nodig"

Alex Scholte
Alex Scholte Foto: © Pro Shots

Alex Scholte is kritisch op de arbitrage bij de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Ajax. Bij een 1-1 stand werd een uitbraak van de residentieclub afgefloten vanwege vermeend buitenspel. Daar was echter geen sprake van.

"Daar heb ik mijn leesbril niet voor nodig. Moet je kijken, joh...", zegt Scholte bij ESPN, terwijl hij kijkt naar de beelden van het moment. "Ze kan 'm gewoon doorsteken, dan wordt het 2-1. Dan krijgen we natuurlijk wel de vrije trap. Maar dan komen we gewoon op voorsprong en dan wil ik het nog wel eens zien..."

De trainer, die na dit seizoen vertrekt bij ADO Den Haag, is er niet over te spreken: "Echt... Als ik dat stuk moet lopen, dan bel ik een taxi. Zo ver staat ze er nog achter. Echt schandelig. Het is niet de eerste keer. Ik kan me daar elke keer heel erg druk om maken."

"Die scheidsrechter verwijt ik niks, die neemt het vlagsignaal over. Hier vlaggen ze wel heel snel en in de tweede helft bij de 3-1, schiet bij dat meisje van Ajax drie keer de kramp in de hamstrings, terwijl iedereen al tien minuten ziet dat het buitenspel is", oordeelt Scholte. Hij is zeker niet de eerste die zich dit seizoen uitspreekt over de arbitrage in de Azerion Vrouwen Eredivisie. 

"We willen de Eredivisie omhoog hebben, dan vind ik ook dat de scheidsrechters en de grensrechters omhoog moeten. Ik vind dat dat een beetje achterblijft", zo zei AZ-captain Desiree van Lunteren al eerder. "Het niveau van de scheidsrechters en grensrechters moet echt omhoog. Ik vind het te triest voor woorden."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand