Scherp wijst: "We zijn heel erg op zoek naar regionaal talent"

Sinds afgelopen zomer is de jeugdopleiding van FC Twente uitgebreid met een Onder 16-team. De Tukkers beschikken daarnaast over een beloftenteam.

"Vijf, zes jaar geleden hadden we nog niks. Toen stelde de KNVB de verplichting dat je een beloftenelftal moest hebben. Dat is een beetje met kokend water gecreëerd. Kwalitatief viel daar nog heel veel op aan te merken, ook in onze begeleiding en trainersstaf", vertelt René Roord, technisch manager van FC Twente, in de documentaire Twents talent op weg naar FC Twente Vrouwen.

Inmiddels maakt FC Twente stappen, zo geeft Roord aan. "Eigenlijk stelt de UEFA c.q. KNVB nu verplicht dat je twee jeugdteams hebt. Eerst vonden we dat niet zo prettig. We hebben er een Onder 16 van gemaakt. Inmiddels blijkt dat daar heel veel goede talenten inzitten, waar we nu eerder de beschikking over hebben en ook eerder mee aan de slag kunnen", klinkt het.

Rick Scherp, trainer van de beloftenploeg, weet wat de doelstelling is: "Uiteindelijk is de doelstelling van de opleiding om doorstroming te creëren naar het eerste elftal, waarbij de focus ook wel ligt op een stukje regionaal karakter voor het eerste elftal. We zijn heel erg op zoek naar regionaal talent en proberen dat een zo goed mogelijk traject aan te bieden richting het eerste elftal."

Roord wijst daarbij naar het verschil tussen de amateurclubs en FC Twente. "In de regio is het eigenlijk zo dat sommige speelsters eigenlijk best wel goed af zijn als ze nog bij hun club zitten, amateurclub. Dan is het best wel wenselijk om zo lang mogelijk bij jongens te spelen. Er zijn ook speelsters die wat minder goed zitten. Dat is geen diskwalificatie van die clubs, maar dat kan gebeuren. Die zitten dan eerder in een goed traject, bij ons", besluit de technisch manager.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand