Schenkel: ''Ziet kwaliteitsverschil ten opzichte van vorig seizoen''

Voor Ajax begint het nieuwe seizoen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen vrijdagavond met een wedstrijd tegen Excelsior. Trainer Danny Schenkel ziet dat zijn ploeg beter is dan vorig jaar.

"We hebben een goede voorbereiding gehad. We hebben een paar goede wedstrijden gespeeld, zowel als wat je wil zien in het spel als in de score. We zagen gaandeweg steeds beter resultaat. We hebben een goede voorbereiding gedraaid", zegt de oefenmeester voor de camera van Ajax TV.

Ajax was erg actief op de transfermarkt en Schenkel is blij met hoe de nieuwe speelsters zich aanpassen. "Ze zijn heel goed in de groep opgevangen. Een aantal meiden zijn zelfs in Amsterdam mee geweest voor een rondleiding. Vanuit de groep is de integratie heel goed geweest. Je ziet ook dat die meiden echt veel kwaliteit toevoegen aan wat we vorig seizoen wel eens misten."

"Dat zit 'm ook in een stuk voetbal, een stuk scorend vermogen. Ik denk dat we ten opzichte van vorig seizoen een aardige stap hebben gezet met de meiden die zijn toegevoegd aan de selectie. Dat is alleen maar leuk om te zien. Ook bij de elf tegen elf, dan zie je het kwaliteitsverschil ten opzichte van vorig seizoen", merkt Schenkel op.

Lees meer: