Schenkel tevreden ondanks nederlaag: ''Dan mag je best trots zijn''

Danny Schenkel
Danny Schenkel Foto: © Orange Pictures

Ajax verloor donderdagavond met 3-1 van Bayern München. Ondanks het resultaat is Danny Schenkel, trainer van de Amsterdammers, trots op zijn ploeg. Dat zegt hij voor de camera van de NOS.

"Ik ben zeker trots op de meiden, wat ze hebben laten gezien. Het resultaat is heel vervelend. Het was ook een beetje de stemming in de kleedkamer. Ik vroeg: hoe voel je je, met wat voor gevoel zit je nu in de kleedkamer? Aan de ene kant teleurstelling vanwege het resultaat. Aan de andere kant waren er ook een aantal meiden die zeiden: we hebben het eigenlijk gewoon hartstikke goed gedaan tegen Bayern München", vertelt Schenkel.

De Duitse ploeg is de top van Europa, zo weet de oefenmeester. "Als je dan ziet hoe je het eerste uur speelt, zeker zo'n eerste helft waarin je weinig weggeeft en met 0-0 gaat rusten... Dan mag je ook best wel trots zijn op wat je hebt laten zien. Ze hebben het hartstikke goed uitgeoefend. Het is moeilijk om 1,5 week tijd een ander systeem helemaal eigen te maken. Daar zijn we hard mee aan de gang gegaan. Veel op getraind, veel beelden gekeken."

"Als je dan ziet dat de uitvoering daar bij vlagen echt gewoon heel goed is en dat het verdedigend goed staat. Dat je met 0-0 kan rusten tegen Bayern München. Dan mag je daar heel tevreden over zijn", vindt Schenkel, die zag dat er in de tweede helft wat vermoeidheid bij kwam kijken. "Bayern is superfit, een powerploeg. Dan weet je dat er veel meer ruimtes gaan ontstaan. Ik vond dat we dat met vlagen ook nog wel redelijk goed onder controle hadden. Het zijn een paar lullige goals die je de das omdoen."

Uiteindelijk zag Schenkel zijn ploeg niet weggespeeld worden. "Dat gevoel moet overheersen. Je wordt niet weggespeeld. Je staat tactisch vrij aardig, vind ik. Het enige wat je jezelf, verwijten is een groot woord, maar dat we in balbezit iets te weinig hebben gedaan en iets te onrustig te waren, terwijl de ruimtes er wel lagen om te voetballen. Ik denk als we daar iets beter mee om waren gegaan, dat je ook niet in zo'n tempowedstrijd terecht was gekomen. Dan had je iets meer zelf kunnen bepalen en dicteren", aldus de oefenmeester, die wel weet dat doorgaan in de Champions League een lastig verhaal wordt. "Onze uitgangspositie is niet best. We willen volgende week aanvliegen alsof het één wedstrijd is en onze huid daar zo duur mogelijk verkopen. We gaan die kant op om hetzelfde te doen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 10 dec. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
Feyenoord V -
-
PEC Zwolle V -
vr 10 dec. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
ADO Den Haag V -
-
Excelsior Rotterdam W -
zo 12 dec. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
VV Alkmaar W -
-
Ajax V -
zo 12 dec. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
PSV V -
vr 17 dec. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
SC Heerenveen V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 11 24 21
2 Ajax V 10 15 19
3 Feyenoord V 11 5 19
4 PSV V 10 3 17
5 ADO Den Haag V 11 3 14
Bekijk de hele stand