Schenkel: ''Soms denk ik: 'Schiet dat ding alsjeblieft binnen'''

Ajax won vrijdagavond met 2-0 van ADO Den Haag. Trainer Danny Schenkel is blij met de drie zwaarbevochten punten.

"De doorslag is dat je er twee meer maakt dan ADO. We hebben heel veel kansen gecreëerd. Net na rust had ADO ook twee grote kansen", blikt Schenkel terug bij Ajax TV. "Dan moet je een beetje geluk mee hebben in die fase, dat ze die niet maken."

Dat zat vandaag (vrijdag, red.) een keertje mee. Maar we hadden het veel eerder moeten beslissen. We hadden veel eerder de 2-0 moeten maken", weet de oefenmeester. "Dan zit de wedstrijd op slot. Dat duurde tot de laatste minuut, Toen kregen we de penalty."

"Die maak je, dan is het definitief over. Op de bank denk je af en toe: 'schiet dat ding alsjeblieft binnen'. Dan kan je iets rustiger zitten, dan hebben die meiden ook veel meer ontspanning", vervolgt Schenkel, die uiteraard blij is met de drie punten.

De Amsterdamse ploeg kreeg ontzettend veel kansen, maar maakte ze niet af. "In de rust heb ik gezegd: 'zo snel mogelijk proberen de 2-0 te maken, dan gaat ADO misschien ook wel knakken'. Dat bleef lang uit. In de eindfase kregen we nog heel veel kansen, ook uit de omschakeling. Die moeten binnen. Dat is een leermoment voor volgende week", besluit de trainer.

Lees meer: