Schenkel kritisch na nederlaag: ''Dan zie je waar het aan ontbreekt''

Ajax kan de titel dit seizoen vergeten. De Amsterdammers verloren vrijdagavond met 1-0 van FC Twente, waardoor plek twee het hoogst haalbare is dit seizoen.

Trainer Danny Schenkel stond na afloop voor de camera's van ESPN. "Ik kan ze geen gebrek aan inzet en strijd verwijten. Het enige wat je in de eerste helft kan verwijten is dat je de goal tegen krijgt en zelf te weinig doet met de kansen die je creëert."

"In de tweede helft hebben we niet zo heel veel gecreëerd. In de eerste helft hadden we nog een paar momentjes met een Stefanie van der Gragt en nog wat momentjes in het zestienmetergebied met Chasity Grant. Maar het is te weinig om FC Twente echt pijn te doen", zag de oefenmeester.

"Zelf geef je een kansje weg en hij zit er meteen in. Dat is ook de kwaliteit van FC Twente. Dan zie je wel waar het aan ontbreekt de afgelopen periode", vervolgt Schenkel. "Het gaat niet alleen om vandaag (vrijdag, red.), maar om de hele reeks hiervoor al. We missen scorend vermogen. Je creëert te weinig, je scoort uiteindelijk te weinig."

Hij noemde de avond 'zuur'. "Het gaat niet om alleen vandaag (vrijdag, red.). Het gaat om de afgelopen drie wedstrijden, waarin je twee keer verliest. Vandaag (vrijdag, red.) is eigenlijk de genadeklap. Het kampioenschap weg. Je ziet dat die meiden enorm teleurgesteld zijn. het is moeilijk, het is wel even een klap", aldus Schenkel.

Lees meer: