Schenkel deelt complimenten uit: ''Een beetje een schietschijf''

Danny Schenkel
Danny Schenkel Foto: © Pro Shots

Ajax verloor afgelopen zondag met 1-0 in eigen huis van PEC Zwolle. Is er sprake van een vormdip bij de Amsterdamse ploeg? Trainer Danny Schenkel snapt dat die vraag hem gesteld wordt.

"Als je vorige week gelijkspeelt tegen SC Heerenveen en je verliest thuis van Zwolle, dan snap ik dat er gevraagd wordt of er een vormdip is. Je verliest de punten, maar je moet niet met je kop naar beneden gaan lopen. Dat heb ik ook tegen die meiden gezegd", reageert hij voor de camera van ESPN.

Het is juist nu zaak om hecht te blijven als team, geeft Schenkel aan. "Woensdag is de volgende wedstrijd, tegen PSV, een hele belangrijke. Die moet je gewoon winnen. Op het moment dat je wint, pak je weer de koppositie over. Soms lijken de wolken heel donker. We moeten ervoor zorgen dat we woensdag de zonnestralen weer door de wolken laten komen", is de oefenmeester filosofisch.

Hij was allesbehalve tevreden over de eerste helft tegen PEC Zwolle: "Daar hoeven we het niet over te hebben, want dat was gewoon heel heel slecht. Eigenlijk wat wij willen, dat deed PEC bij ons. Ook complimenten aan PEC, wij kwamen er totaal niet aan te pas. In de tweede helft ga je wat opportunistischer spelen, veel meer energie leveren, veel meer power. Dan zie je dat Zwolle het ook gewoon heel lastig krijgt."

"Ik vind dat we een hele lullige goal tegen kregen. Dan moet je steeds meer gaan forceren. Op het eind creëer je nog redelijk wat grote kansen. Die moeten er in en dan kun je resultaat halen. Volgens mij was er nog een handsbal, die dan geen penalty wordt. Dat is zuur", aldus Schenkel. "Dan beloon je jezelf op het einde niet. Over het spel hoeven we niet heel tevreden te zijn, maar als je ziet hoeveel energie je erin stopt en de kansen die je creëert... Als je wil winnen moet je goals maken, die maak je niet, dus dan verdien je het uiteindelijk ook niet."

De trainer van Ajax deelde ook nog een compliment uit aan Moon Pondes, de goalie van PEC Zwolle. "Ik denk dat we wel een aantal kansen hebben gehad, waarbij je de trekker had over moeten halen. Ik moet ook complimenten maken aan de keepster. Volgens mij heeft zij een keer drie keer achter elkaar redding gebracht, ze was een beetje een schietschijf. Dan moet je daar ook een beetje geluk hebben, dat was er niet", besluit Schenkel.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 19 8 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand