SC Stiens kweekvijver voor SC Heerenveen Vrouwen: "Een compliment"

SC Heerenveen vrouwen
SC Heerenveen vrouwen Foto: © Pro Shots

De vrouwen van hoofdklasser SC Stiens zijn bezig aan een uitstekend seizoen. Dit weekend werd er weliswaar verloren van koploper Berkel, maar desondanks heeft de vrouwentak van de amateurvereniging de zaakjes prima voor elkaar.

SC Stiens heeft naast het eerste elftal ook nog een tweede elftal en tal van jeugdteams voor meiden uit het dorp en de omgeving. Tjamme Valk, hoofd-opleiding van de club, ziet zaterdagmiddag onder meer aanvoerster Saskia Hoogstra vanaf het middenveld het spel regisseren en domineren en is lyrisch over de middenveldster. "Saskia speelt hier al jaren. Ik begrijp er niks van dat Heerenveen haar niet haalt."

Ook keepster Janine Reekers stond in de belangstelling van de Friese club. "Ik heb toen nee gezegd. Ik vond ik de stap van de derde klasse naar de eredivisie nog te groot. Ik speelde toen nog bij MKV. Stiens is een ideaal tussenstation. Ik moet trouwens nog beter worden. Voetballend aan de bal moet ik rustiger worden. Heerenveen? Ik zit elke week bij Cambuur op de tribune, ik heb een seizoenkaart. Haha, het ligt dus een beetje gevoelig."

Valk is trots op het feit dat zijn club geldt als een kweekvijver voor SC Heerenveen. "Dat Heerenveen hier spelers weghaalt vinden wij helemaal niet erg. Dat is juist een compliment dat we hier met Stiens goed bezig zijn", sluit hij af in de Leeuwarder Courant.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand