SC Heerenveen wint voor Van Dijk: "Voelde echt dat ze bij ons was"

Merel Bormans en Hans Schrijver
Merel Bormans en Hans Schrijver Foto: © BSR Agency

SC Heerenveen sloot zondag een loodzware week op prachtige wijze af. In het Abe Lenstra Stadion wonnen de Friezen met 2-1 van Ajax. Een zege voor Hermina van Dijk, het clubicoon dat eind vorige maand overleed.

SC Heerenveen-captain Merel Bormans spreekt over een 'week met ups en downs'. "Donderdag hebben we met het team afscheid... Nou ja, afscheid willen we het niet noemen, maar een mooie ceremonie gehad. We voelden aan alles dat Hermina bij ons was", zegt de verdedigster in gesprek met ESPN. "Hermina heeft ons geleerd dat je een dag mag rouwen, een dag vinden dat het klote is. Maar daarna zet je het om."

Ik denk dat we dat als team echt goed hebben gedaan. Als ik voor mezelf spreek, voelde ik echt dat Hermina bij ons was. Dat gaf extra kracht en energie. Dat je dan deze wedstrijd, in het stadion, mag winnen, dat is echt wel mooi. Ik ben trots op het team", glundert de aanvoerster. Ook trainer Hans Schrijver benadrukt dat deze zege voor Van Dijk was. "Dat wilden we graag. Dat dat dan uitkomt, je zag de ontlading bij iedereen. Dat is heel mooi."

"Dat tekent maar weer wat iemand zoals Hermina betekent heeft voor mensen. Dan heb ik het nog niet eens over voetbal, maar gewoon wat ze als mens betekent heeft binnen deze organisatie, binnen de staf, voor de meiden. Daar komt die uitspatting dan van. Dat is prachtig om mee te maken", aldus Schrijver.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand