Samenvatting: SC Heerenveen zegeviert in inhaalwedstrijd tegen ADO

SC Heerenveen heeft zondag drie punten overgehouden aan de inhaalwedstrijd tegen ADO Den Haag. In het Bingoal Stadion maakte Jet van Beijeren de enige en dus winnende treffer: 0-1.

Het duel tussen de Haagse en de Friese ploeg stond eigenlijk tijdens het Vrouwenvoetbal WKND op het programma, maar werd toen uitgesteld vanwege een sterfgeval in de staf van SC Heerenveen. Zondag stonden beide clubs dus alsnog tegenover elkaar. In eigen huis had ADO de overhand.

De ploeg kreeg direct goede kansen en na achttien minuten leek de 1-0 te vallen. Manon van Raay schoot binnen, maar haar goal werd afgekeurd wegens hinderlijk buitenspel van ploeggenoot Lysanne van der Wal. Laatstgenoemde was drie minuten later dichtbij de openingsgoal. Haar poging ging naast.

Na een halfuur spelen kreeg de ploeg van coaches Alex Scholte en Stephan Vos wederom een goede mogelijkheid. Zowel Shanique Dessing als Lobke Loonen kreeg de bal echter niet tussen de palen. Daardoor bleef het bij rust 0-0.

Tien minuten na de pauze kwam daar verandering in. Dewi Snippe probeerde het met een lange bal en Van Beijeren profiteerde van een foutje in de Haagse verdediging. Haar bal rolde over de doellijn: 1-0. ADO Den Haag had daarna nog altijd het overwicht en op jacht naar de gelijkmaker, wisselden Scholte en Vos een aantal keer.

De thuisploeg ging voor alles of niets: het werd niets. SC Heerenveen hield de deur achterin dicht, al kreeg ADO Den Haag zeker nog kansen op de 1-1. Die viel niet, waardoor de drie punten in de bus richting Friesland gaan.

Scoreverloop:
56' 0-1
Jet van Beijeren

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Vonk (82' Vande Velde), Noordermeer, Douma, Nelemans, Van Oosten (72' Abali), Van der Wal, Van Raay (78' Remmers), IJzerman (78' Eijken), Loonen, Dessing

Opstelling SC Heerenveen: Resink, Van Vilsteren, Bormans, Teijema, Meijer, Schouwstra, Van Beijeren, Nassette, Snippe, Iedema, Ennema (82' Algra)

Lees meer:
0 reacties