SC Heerenveen verslaat Feyenoord in laatste wedstrijd van seizoen

SC Heerenveen juicht na een goal tegen Feyenoord
SC Heerenveen juicht na een goal tegen Feyenoord Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen heeft het seizoen vrijdagavond besloten met een overwinning. In eigen huis waren de Friezen met 2-0 te sterk van Feyenoord.

In de openingsfase was strijd het woord wat naar boven kwam. Beide ploegen leverden dat, maar kansen en goals waren er niet. Tot in de 27e minuut. Jet van der Veen opende de score.

Op slag van rust kwam SC Heerenveen op een 2-0 voorsprong. Ditmaal was het Zoï van de Ven die scoorde. In de tweede helft kwam er geen verandering in die stand, waardoor de Friezen het seizoen afsluiten met een zege.

Scoreverloop:
27' 1-0
Jet van der Veen
45' 2-0 Zoï van de Ven

Opstelling SC Heerenveen: Dinkla, Bormans, Van Ginkel (77' Pietersma), Meijer, Kerkhof, J. Van der Veen (88' Van Beijeren), Foederer (67' Nijstad), Philippo (88' Van Vilsteren), Buikema, Ripa, Van de Ven

Opstelling Feyenoord: Weimar, Obispo, Brandau, Conijnenberg, Kagenaar, Hendriks (65' De Ridder), Boshuizen (74' De Vette), Van den Goorbergh, Van de Lavoir, Rijsdijk (74' Groenewegen), Cobussen