Samenvatting: SC Heerenveen produceert comeback tegen PEC Zwolle

PEC Zwolle en SC Heerenveen hebben zondagmiddag een punt overgehouden aan de ontmoeting in de Azerion Vrouwen Eredivisie. In Zwolle hadden de Friezen een comeback in huis: 2-2.

PEC Zwolle begon sterk en kreeg na één minuut al een grote kans. Jasmijn Dijsselhof testte Jasmijn Resink. In de zevende minuut was het alsnog raak. Zoë Zuidberg omspeelde keepster Resink en schoof de bal langzaam in het lege doel: 1-0. Bo van Egmond kreeg daarna een enorme kans op de tweede Zwolse treffer.

Van dichtbij stuitte ze op Resink, die niet veel later ook redding moest brengen bij een corner van Sterre Kroezen. In de 35e minuut viel de 2-0. Dijsselhof vond de hoek. SC Heerenveen deed direct daarna wat terug. Janneke Ennema kopte raak.

Kroezen leek vervolgens de marge weer op twee te brengen, maar haar goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Direct na de pauze maakte SC Heerenveen de 2-2. Dewi Snippe bezorgde de Friese ploeg daarmee uiteindelijk een punt. SC Heerenveen kreeg nog wel kansen op meer, maar PEC Zwolle mocht keepster Inge Tijink bedanken dat het uiteindelijk nog een punt overhield aan het duel.

Scoreverloop:
7'
1-0 Zoë Zuidberg
35' 2-0 Jasmijn Dijsselhof
39' 2-1 Janneke Ennema
48' 2-2 Dewi Snippe

Opstelling PEC Zwolle: Tijink, Weiman (56' Davelaar), Pruim, Lindner, Dijsselhof, Van Vugt (56' Maatman), Buikema, Kemper, Zuidberg, Kroezen (74' Te Wierik), Van Egmond (78' Udink)

Opstelling SC Heerenveen: Resink Van Vilsteren, Bormans, Schouwstra, Teijema (46' Meijer), Algra (66' Dik), Van Beijeren, Nassette, Ennema, Iedema (66' Werther), Snippe

Lees meer:
0 reacties