SC Heerenveen moet juni overleven: "Vertrouwen in de toekomst"

SC Heerenveen Vrouwen juicht na een treffer
SC Heerenveen Vrouwen juicht na een treffer Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen staat voor een cruciale maand. Voorzitter Jessica Roosenburg stuurde een brandbrief aan de speelsters en staf met de vraag hoe SC Heerenveen de komende maand probleemloos kan overleven. De club wil in juni spelers en staf inzetten voor een plan om die maand toch betaald te krijgen.

"Alleen op deze manier kan het vrouwenvoetbal dit seizoen overleven en kunnen we de salarissen tot en met mei betalen", wordt Roosenburg geciteerd door de Leeuwarder Courant. "Het alternatief is dat er in het zicht van de haven toch een einde komt aan het vrouwenvoetbal in Heerenveen. Dat zou zuur zijn na alle strijd en inzet die is geleverd door iedereen, nu en in het verleden."

"We zijn een hele jonge stichting, met veel lasten en geen vet op de botten", vervolgt Roosenburg. "Daar kwam corona nog bovenop. Het was hard werken en moeilijk om sponsors en vrijwilligers te vinden." Voor het nieuwe seizoen is dat wel gelukt. "De begroting voor volgend seizoen is rond. Het jaar daarop zijn we eindelijk onderdeel van SC Heerenveen."

De mannentak ziet de samenwerking zitten, zo blijkt uit het voorschot van 30.000 euro dat SC Heerenveen overmaakte aan de vrouwentak, op voorwaarde dat de speelsters en staf meewerken aan het actieplan. "Daarmee willen we aangeven vertrouwen te hebben in de toekomst. We gooien geen geld in een bodemloze put. SC Heerenveen staat er goed op."

"We hangen echt niet aan een zijden draadje. Ik voel zelfs rust. Eindelijk. Iedereen is enthousiast over volgend seizoen en de jaren daarna. Nu alleen die maand juni zien door te komen", aldus Roosenburg.

SC Heerenveen en Ajax betreden het Abe Lenstra Stadion
Heerenveen heeft begroting komend seizoen rond: "Pandemie bijna overleefd" Lees ook
Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand