Heerenveen heeft begroting komend seizoen rond: "Pandemie bijna overleefd"

SC Heerenveen en Ajax betreden het Abe Lenstra Stadion
SC Heerenveen en Ajax betreden het Abe Lenstra Stadion Foto: © Orange Pictures

Het seizoen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen zit er bijna op. SC Heerenveen is al volop bezig met het komende seizoen.

De begroting voor komend seizoen is rond, zo schrijven de Friezen in een interne brief aan de speelsters en staf, die in handen is van vrouwenvoetbalnieuws.nl. "We hebben aan de ene kant meer structureel geld dan ooit en aan de andere kant een forse reductie in de uitgaven", wordt er geschreven. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan integratie bij de mannentak.

"We hebben goede mensen in de technische commissie (Jacco Koops, Foppe de Haan en Theo Timmermans, red.), we zijn dichter bij een integratie met de mannen dan ooit, er komen vrijwilligers bij nu de wereld weer open is, er stromen speelsters uit naar mooie clubs en we hebben de pandemie bijna overleefd", schrijft het bestuur in de brief.

SC Heerenveen geeft aan dat de allergrootste uitdaging dit jaar financieel overleven is. "Dat was deze maand ook weer flink puzzelen, nadenken, weinig slaap en praten met onze stakeholders naast alle uitdagingen rondom het spelen in het stadion", aldus de club.

Daarom is het bestuur met een plan gekomen, waarna de speelsters en staf een voorstel hebben ontvangen. Daarin wordt hen de optie gegeven om of een actie op te zetten om geld in te zamelen of om de contracten per 31 mei te beëindigen.

"De keuze voor jullie is dus dat je niets betaald krijgt in juni en dan volledig vrij bent vanaf 1 juni of dat we in juni met z’n allen nog iets gaan organiseren. Op deze manier kan het vrouwenvoetbal dit seizoen overleven en kunnen we de salarissen tot en met mei betalen", schrijft het bestuur van de vrouwentak van SC Heerenveen.

Het alternatief is zuur: "Dat er in het zicht van de haven toch een einde komt aan het vrouwenvoetbal in Heerenveen volgende week en dat zou echt zuur zijn na alle strijd en inzet die is geleverd door iedereen nu en in het verleden", aldus het bestuur, dat aangeeft graag met de speelsters en staf in gesprek gaan om vragen te beantwoorden en het proces toe te lichten.

Lees meer:
0 reacties