SC Heerenveen bereikt kwartfinale TOTO KNVB Beker na knotsgek duel

Een duel tussen VV Alkmaar en SC Heerenveen
Een duel tussen VV Alkmaar en SC Heerenveen Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen heeft woensdag de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker bereikt. Dat gebeurde na een knotsgek duel met VV Alkmaar, dat eindigde in 6-5.

Zaterdag stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar. Toen werd het duel na één helft, bij een 2-1 stand in het voordeel van VV Alkmaar, gestaakt vanwege een onbespeelbaar veld.

Woensdag moest er een verlenging aan te pas komen om de winnaar aan te wijzen. Zoï van de Ven maakte eerst in de 68e minuut de gelijkmaker, waarna Nina Nijstad SC Heerenveen op voorsprong zette.

In de 89e minuut ging de bal echter op de stip voor VV Alkmaar en Sanne Koopman wist wel raad met dat buitenkansje. Daardoor volgde een verlenging, die bizar verliep.

VV Alkmaar kwam via Koopman op voorsprong, waarna SC Heerenveen door een doelpunt van Elze Huls weer op gelijke hoogte kwam. Vlak voor het einde van de eerste helft van de verlenging maakte Chimera Ripa de 5-4 in het voordeel van de Friese ploeg.

In de 106e minuut maakte Ripa haar tweede van de middag, waarmee ze het duel leek te beslissen. Het werd echter nog spannend, nadat Van de Ven een eigen doelpunt maakte. Tot de gelijkmaker kwam VV Alkmaar niet meer, waardoor de wedstrijd in 6-5 eindigde voor SC Heerenveen.

In de kwartfinale van het bekertoernooi nemen de Friezen het op tegen Excelsior. Dat duel staat voor dinsdag 8 maart op de planning.