SC Cambuur strikt ook Tess van der Flier: "De uitgelezen kans"

Tess van der Flier bij PEC Zwolle
Tess van der Flier bij PEC Zwolle Foto: © BSR Agency

SC Cambuur maakte eerder dit jaar bekend de eerste stap naar het vrouwenvoetbal te zetten. De club uit Leeuwarden start komende zomer met een MO17-team, vanuit een samenwerking met de Meiden Voetbal Academie Nederland (MVAN).

In navolging van Marushka van Olst gaat ook Tess van der Flier aan de slag bij de ploeg. De doelvrouw van PEC Zwolle zal met ingang van het nieuwe seizoen aansluiten bij de technische staf van MVA Nederland en SC Cambuur. Samen met Etienne Stomp en Rob van der Kooi zal Van der Flier zich gaan bezighouden met de keeperstraining van de keepsters van de Academie en SC Cambuur MO17.

"Ik ben heel blij met de kans die mij door MVA Nederland aangeboden wordt om mij ook als keeperstrainster te kunnen gaan ontwikkelen. Daarvoor lijkt mij deze plek de uitgelezen kans! Ik heb erg veel zin in deze uitdaging", zegt Van der Flier op de website van MVA Nederland.

De 25-jarige Van der Flier begon het afgelopen seizoen als eerste doelvrouw bij PEC Zwolle, maar raakte zwaar geblesseerd. Begin deze maand verlengde PEC het contract van de goalie.

Lees meer:
0 reacties