Sarina Wiegman gefrustreerd: "Vooral omdat het zo onnodig was"

Sarina Wiegman, met op de achtergrond Arjan Veurink
Sarina Wiegman, met op de achtergrond Arjan Veurink Foto: © Pro Shots

Sarina Wiegman baalt flink van de nederlaag van 'haar' Engeland tegen de OranjeLeeuwinnen. De bondscoach van de Lionesses was vooral niet te spreken over de arbitrage.

Bij de 1-0 van Oranje was het buitenspel, maar de scheidsrechter en grensrechter grepen niet in. Er was ook geen VAR aanwezig. "Ik ben heel erg gefrustreerd dat die goal telde", zegt Wiegman tegenover NU.nl. "Allereerst ging het niet goed in onze opbouw. Maar het was zo duidelijk dat het buitenspel was. Ik denk dat het hele stadion dat zag."

De Nederlandse coach baalt dat er geen VAR was. "Ik denk dat we consistentie nodig hebben in het gebruik van de VAR. Niet dat je de ene wedstrijd wel een videoscheidsrechter hebt en de andere wedstrijd weer niet", oordeelt de coach. Volgens Wiegman was het verlies onnodig.

"Dit verlies is moeilijk te verwerken, vooral omdat het zo onnodig was. In de laatste minuten geven we het gewoon weg. Dat is het teleurstellendste. Het was een dom moment", doelt Wiegman op de 2-1. "We maakten de verkeerde keuze en toen konden ze counteren. Dat deden ze heel goed. Renate Jansen was weg en maakte het heel goed af. Helaas voor ons."

Lees meer:
0 reacties