Sarina Wiegman niet coach van het jaar, Miedema wel bij beste elf

Sarina Wiegman
Sarina Wiegman Foto: © Pro Shots

Sarina Wiegman heeft de prijs voor Coach van het Jaar niet gewonnen. Op het FIFA-gala van maandagavond ging de prijs naar Chelsea-trainster Emma Hayes. Vivianne Miedema kreeg nog wel een mooie onderscheiding.

Wiegman won de prijs al tweemaal. Voor het eerst in 2017, nadat ze met het Nederlands Elftal in eigen land Europees Kampioen was geworden. Ook vorig jaar werd ze verkozen tot beste trainer in het vrouwenvoetbal. Toch behoorde Wiegman dit jaar niet tot de topfavorieten. Op de Olympische Spelen in Tokyo kwam ze met het Nederlands Elftal niet verder dan de kwartfinales.

Winnares werd Emma Hayes, die als trainster van Chelsea een ijzersterk seizoen draaide. Zo werd ze kampioen met de Londense club en won ze ook de FA Cup en de League Cup. De derde genomineerde was Lluis Cortes, die met FC Barcelona nog de Champions League wist te winnen. Cortes is momenteel bondscoach van Oekraïne.

Toch zat er nog wel een Oranje tintje aan de avond. Vivianne Miedema werd namelijk opgenomen in het wereldelftal van het jaar. Ze behoorde niet tot de kanshebsters voor de titel van Wereldvoetbalster van het Jaar. Vorig seizoen schopte Miedema het ook al tot de beste elf van dat seizoen.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand