Sarina Wiegman: "Dat is het allermooiste wat we hebben bereikt"

Sarina Wiegman voorafgaand Engeland - Noorwegen
Sarina Wiegman voorafgaand Engeland - Noorwegen Foto: © Pro Shots

Sarina Wiegman heeft het afgelopen jaar weer aardig wat prijzen bij kunnen schrijven. Ze won natuurlijk het EK met Engeland, maar werd ook uitgeroepen tot Coach van het Jaar in Engeland en Sportpersoonlijkheid van het Jaar in Nederland.

"Ik voel een enorm respect vanuit zowel Nederland als Engeland", geeft de bondscoach van de Engelse Lionesses aan in gesprek met Omroep West. Toch blijft Wiegman ook nuchter: "Uiteindelijk blijf ik gewoon mezelf en zeg ik wat ik vind. Soms worden er dingen gevraagd die je eigenlijk niet wil delen, daar ben ik wel zuinig op. Tegelijkertijd wil je ook graag je mening geven. Ik doe geen concessies aan wie ik ben, maar probeer wel altijd het team te respecteren in mijn antwoorden."

Wiegman is blij met de stijgende populariteit van het vrouwenvoetbal. "Het is erg gaaf om te zien hoe groot het vrouwenvoetbal is geworden. Ieder meisje kan tegenwoordig profvoetbalster of coach worden en dat is wel het allermooiste wat we de afgelopen tijd hebben bereikt", aldus de voormalig coach van de OranjeLeeuwinnen.

Ze besluit: "Het vrouwenvoetbal is heel groot en daarmee zichtbaar geworden. Het is enorm gaaf om daar deel van uit te maken, maar je moet je er wel op aanpassen. Ik denk niet dat ik verander maar dat ik mij vooral aanpas, dat vind ik niet heel moeilijk."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand