Sarina Wiegman als opvolger Bakker? "Die zie ik dat niet doen"

Sarina Wiegman
Sarina Wiegman Foto: © BSR Agency

Ajax en Suzanne Bakker gaan na dit seizoen uit elkaar. De Amsterdamse club heeft besloten het contract van de coach niet te verlengen en inmiddels wordt er al volop gespeculeerd over mogelijke opvolgers.

Claudia van den Heiligenberg heeft 'geen idee' waarom Ajax niet verder wil met Bakker. "Volgens mij zat het tussen haar en de speelsters gewoon goed. Het enige wat ik zou kunnen bedenken, is dat Ajax al een absolute topnaam achter de hand heeft", zegt ze bij NU.nl.

De voormalig international vervolgt: "Sarina Wiegman? Ze wordt gekscherend wel genoemd, maar die zie ik dat niet doen. Wellicht iemand uit het mannenvoetbal", aldus Van den Heiligenberg. "Daphne (Koster, red.) is niet bang om in te grijpen als zij denkt dat het niet werkt", weet Leonne Stentler. "Ze heeft nu al wel weer een idee hoe verder."

Zo kan assistent-coach Sander Luiten doorgeschoven worden als hoofdcoach. "Maar je kan hem ook als stroman neerzetten met iemand zonder UEFA A-diploma naast hem. Er lopen met Chantal de Ridder en Lucie Voňková wel coaches bij Ajax, maar die hebben nog niet de gewenste papieren", weet Stentler.

De oud-voetbalster denkt dat de 37-jarige Bakker de komende maanden wil laten zien dat Ajax de verkeerde beslissing maakt. "En vergis je niet: ze heeft zichzelf echt op de kaart gezet dit seizoen. De clubs liggen straks voor het oprapen. Maar dat neemt niet weg dat dit voor haar erg pijnlijk is", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties