Sari van Veenendaal neemt afscheid: "Dat maakt de cirkel rond"

Sari van Veenendaal op het trainingsveld bij de OranjeLeeuwinnen
Sari van Veenendaal op het trainingsveld bij de OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

Dinsdagavond wordt in De Galgenwaard afscheid genomen van meerdere oud-internationals, waaronder Sari van Veenendaal. De voormalig doelvrouw besloot na het EK in Engeland een punt achter haar carrière te zetten.

"Ik kan me voorstellen dat mijn besluit om te stoppen voor buitenstaanders heel onverwacht kwam", geeft Van Veenendaal aan in gesprek met RTV Utrecht. "Maar voor mij was het een proces waar ik al maanden mee bezig was en al met heel veel mensen over had gesproken." Waarom de goalie besloot te stoppen? "Ik merkte dat ik niet meer zoveel plezier haalde uit het voetballen. Het was tijd voor iets anders."

De voormalig keepster van onder meer FC Twente, Arsenal en PSV heeft ervan genoten, zo geeft ze aan. "Maar ik heb er ook alles uitgehaald wat erin zat. Voor mij voelde het als klaar. En daar ga ik niet meer op terugkomen. Ik ben iemand die op een bepaald moment tevreden is", aldus Van Veenendaal, die kan terugkijken op een prachtige loopbaan.

Met Oranje won ze in 2017 het EK. "Daar kwam werkelijk alles samen. Dat dat lukte en ook nog in Nederland met alle familie en vrienden die erbij konden zijn. Het is nooit meer mooier geworden dan dat. Maar ik heb verder ook alles mee mogen maken wat ik mee wilde maken, en misschien wel meer."

Dinsdagavond wordt er dus afscheid van Van Veenendaal genomen, in een uitverkochte Galgenwaard. Zo'n groots afscheid hoeft eigenlijk niet voor haar. "Maar het is ook wel weer heel bijzonder. Vooral omdat het in Utrecht is. Het voelt wel een beetje alsof het daar begonnen is, én dat ik daar met mijn vader naar het stadion liep, én dat ik daar begonnen ben bij FC Utrecht in de eredivisie. Maar ook dat daar de eerste wedstrijd van het EK werd gespeeld. Dus het maakt de cirkel rond", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties